top of page

CORONA VIRUS

De diëtistenpraktijk mag open blijven om u te ondersteunen tijdens de lockdown. Natuurlijk met in achtneming van alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om ons allebei gezond te houden!

106472980_2685248485095311_6613419462858

CORONA zorgen:

Zorgen voor elkaar, al is het maar met zo'n klein gebaar.

Vanmiddag ben ik op berenjacht gegaan bij ons in de buurt.

Wat een leuk initiatief om zo de kinderen, maar dus ook iedereen

en vooral mensen in de zorg een hart onder de riem te steken.

Het zijn moeilijke en onzekere tijden voor ons allemaal.

We hopen allemaal niet ziek te worden, maar iedereen kent nu wel al mensen in hun eigen omgeving, die besmet zijn geraakt.

Op dit moment zijn er veel mensen thuis met milde of heftige klachten vanwege het corona-virus. De eetlust is meestal slecht en de smaak is ook vaak anders. Hierdoor vallen ze in korte tijd vaak flink af en het is vooral spiermassa die afneemt.

In dat geval moet je de eiwitten in de voeding aanvullen. Maar mensen hebben meestal geen zin in grote hoeveelheden vlees en bij de broodmaaltijden is het moeilijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dan ontkom je er bijna niet aan om eiwitrijke drinkvoeding voor te schrijven. Maar ook daar is veel variatie mogelijk qua smaak en samenstelling.

Is er extra (eiwitverrijkte) drinkvoeding nodig, kan die besteld en binnen een dag thuis geleverd worden. De voeding wordt vergoed door de ziektekostenverzekering als het inderdaad nodig is voor het herstel. Dit wordt door middel van een machtiging door de diëtist aangevraagd.

Als diëtist ben je niet gebonden aan een bepaald merk om voor te schrijven en kun je in overleg met de patiënt de drinkvoeding qua samenstelling aanpassen aan de voorkeuren. Het blijft lastig, maar zo maak je het net iets makkelijker voor de personen die het op dat moment nodig hebben. En daardoor ook de tijd die nodig is om te herstellen in te korten.

Zijn er vragen over de voeding, kan ik iets voor u betekenen in deze moeilijke tijd, neem dan contact op met mij.

Dit is een klein stukje van de zorg die ik voor u over kan nemen!

Vanwege besmettingsgevaar worden mensen met (het vermoeden van) corona-besmetting door mij telefonisch behandeld.

Het telefoonnummer: 0493-844624 (hetzelfde nummer voor Helmond en Deurne)

Ik werk door op de beide praktijkadressen in Deurne en Helmond.

Voor mensen die op dit moment liever geen risico willen nemen en om die reden niet willen komen naar mijn praktijk, is er de mogelijkheid om de afspraak om te zetten in een bel-afspraak.

Een telefonisch consult kan een gebruikelijke onderdeel van de dieetbegeleiding zijn. De kosten van deze vormen van consulten of afstand worden ook vergoed, net als de gebruikelijke consulten op mijn praktijk.

 

Een filmpje over corona voor de patiënt is te zien op YouTube: 

bottom of page